Grupa WITKO to w pełni polska firma rodzinna, której motorem jest pasja do badań i odkryć. Od ponad 30 lat zajmuje się dostarczaniem kompleksowych rozwiązań dla laboratoriów z branży badań naukowych, farmaceutycznej, biotechnologii, przemysłowej, edukacyjnej, rządowej i opieki zdrowotnej. Niezależnie od projektu - dużego lub małego, prostego lub złożonego - pomoc naszym klientom w osiągnięciu ich celów jest najważniejsza. Dzięki pasji do nauki i konsekwencji w zachowaniu najwyższych standardów stworzyliśmy firmę na miarę naszych marzeń. WITKO Group to nasz wspólny sukces. Wierzymy w fascynujące możliwości innowacji i rozwoju nauki zarówno dla ludzi, jak i dla środowiska.
Wyznaczamy trendy i standardy dzięki naszemu ponad 30-letniemu doświadczeniu i naszej specjalizacji w branży projektowania, budowy i kompleksowego wyposażania laboratorium. Naszym klientom oferujemy kompleksowe rozwiązania z dopasowaną do ich potrzeb innowacyjną ofertą, która obejmuje m.in.:
Bez względu na to, czy chodzi o specjalne życzenia, codzienne potrzeby, czy jako kompleksowy dostawca pełnego zakresu usług laboratoryjnych wspieramy Cię w każdej sytuacji! Dzięki dedykowanemu, indywidualnemu doradztwu, dobrze zorganizowanym i sprawnym procesom oraz szybkiej dostawie zapewniamy naszym klientom możliwość skoncentrowania się na własnych pomysłach.
Z różnymi skalami, np. Brix (sacharoza w roztworze wodnym) lub nD (współczynnik załamania). Regulowany okular. Nakładka okularu z miękkiej gumy (redukuje interferencję światła zewnętrznego, a także zabezpiecza przed porysowaniem okularu). Z futerałem oraz tabelą konwersji.
Modele z literą M w oznaczeniu typu: Model podstawowy
Modele z literą T w oznaczeniu typu: z automatyczną kompensacją temperatury (ATC)
Modele z literą T w oznaczeniu typu: z automatyczną kompensacją temperatury (ATC) i stopniem ochrony IP65
Modele:
Typ | Do | Zakres pomiaru | Dokładność | Podziałka |
MASTER 53a | Cukru | 0,0 - 53,0 % Brix | ± 0,5 % Brix | 0,5 % Brix |
MASTER-S10a | Chlorku sodu | 0,0 - 10,0 g/100 g | ± 0,2 g/100 g | 0,1 g/100 g |
MASTER-S28a | Chlorek sodu | 0,0 - 28,0 g/100 g | ± 0,2 g/100 g | 0,2 g/100 g |
MASTER-20T | Cukru | 0,0 - 20,0% Brix | ± 0,2 % Brix | 0,1 % Brix |
MASTER-53T | Cukru | 0,0 - 53,0 % Brix | ± 0,5 % Brix | 0,5 % Brix |
MASTER-20M | Cukru | 0,0 - 20,0 % Brix | - | 0,1 % Brix |
MASTER-53M | Cukru | 0,0 - 53,0% Brix | - | 0,5 % Brix |
MASTER-S10M | Chlorku sodu | 0,0 - 10,0 g/100 g | - | 0,1 g/100 g |
MASTER-S28M | Chlorek sodu | 0,0 - 28,0 g/100 g | - | 0,2 g/100 g |
MASTER-S/Mill-a | Zasolenia, wody morskiej Cięż. właściwy |
0,0 - 100,0 ‰ 1,000 - 1,070 |
± 2 ‰ ± 0,001 |
1 ‰ 0,001 |
MASTER 500 | Uniwersalny | 0,0 - 90,0 % Brix | - | 1,0 % Brix |
MASTER-BR | Płynu przeciw zamarzaniu* | 0 - 70%, 0 ... -50°C | - | 5 °C |
MASTER-RI | Współczynnik załamania | 1,435 - 1,520 nD | - | 0,001 nD |
HSR-500 | Cukru | 0,0 - 90,0% Brix | - | 0,2 % Brix |
R-5000 | Współczynnika załamania | 1,333 - 1,520 nD | - | 0,001 nD |
HHR-2N | Miodu | 12,0 - 30,0% wody | - | 0,1 % |
MASTER-20a | Soków owocowych, olejów | 0,0 - 20,0 % Brix | ± 0,2 % Brix | 0,1 % Brix |
MASTER-TA | Wina | 0,0 - 25,0 % T.A., 0,0 - 40,0 % Brix |
± 0,3 % T.A. ± 0,2 % Brix |
0,2 % T.A 0,5 % Brix |
MASTER-OE | Wina | 0 - 130 Oe 0,0 - 33,0 % Brix |
± 2 Oe ± 0,2 % Brix |
2 Oe 0,5 % Brix |
MASTER-GOE | Wina | 30 - 170° 0,0 - 40,0 % Brix |
± 2° ± 0,5 % Brix |
1° 0,5 % Brix |
MASTER-KMW | Wina | 0,0° - 27,0° 0,0 - 33,0 % Brix |
± 0,5° ± 0,5 % Brix |
0,5° 0,5 % Brix |
MASTER-BAUME | Wina | 0,0 - 21,0 Baume 0,0 - 40,0 % Brix |
± 0,3 Baume ± 0,5 % Brix |
0,2 Baume 0,5 % Brix |
MASTER-80H | Cukru | 30,0 - 80,0 % Brix | ± 0,5 % Brix | 0,5 % Brix |
MASTER-93H | Cukru | 45,0 - 93,0 % Brix | ± 0,5 % Brix | 0,5 % Brix |
MASTER-100H | Cukru | 60,0 - 100,0 % Brix | ± 0,5 % Brix | 0,5 % Brix |
MASTER-Honey/BX | Miodu | 12,0 - 30,0% rH 58,0 - 90,0 % |
± 0,2 % Brix | 0,2 % Brix |
MASTER-50H | 0,5 % Brix | |||
MASTER-S/MillM | Natriumchlorid | 0 - 100‰ | - | 1 ‰ |
* dla glikolu etylenowego i propylenowego