Grupa WITKO to w pełni polska firma rodzinna, której motorem jest pasja do badań i odkryć. Od ponad 30 lat zajmuje się dostarczaniem kompleksowych rozwiązań dla laboratoriów z branży badań naukowych, farmaceutycznej, biotechnologii, przemysłowej, edukacyjnej, rządowej i opieki zdrowotnej. Niezależnie od projektu - dużego lub małego, prostego lub złożonego - pomoc naszym klientom w osiągnięciu ich celów jest najważniejsza. Dzięki pasji do nauki i konsekwencji w zachowaniu najwyższych standardów stworzyliśmy firmę na miarę naszych marzeń. WITKO Group to nasz wspólny sukces. Wierzymy w fascynujące możliwości innowacji i rozwoju nauki zarówno dla ludzi, jak i dla środowiska.
Wyznaczamy trendy i standardy dzięki naszemu ponad 30-letniemu doświadczeniu i naszej specjalizacji w branży projektowania, budowy i kompleksowego wyposażania laboratorium. Naszym klientom oferujemy kompleksowe rozwiązania z dopasowaną do ich potrzeb innowacyjną ofertą, która obejmuje m.in.:
Bez względu na to, czy chodzi o specjalne życzenia, codzienne potrzeby, czy jako kompleksowy dostawca pełnego zakresu usług laboratoryjnych wspieramy Cię w każdej sytuacji! Dzięki dedykowanemu, indywidualnemu doradztwu, dobrze zorganizowanym i sprawnym procesom oraz szybkiej dostawie zapewniamy naszym klientom możliwość skoncentrowania się na własnych pomysłach.
Hybrydowy refraktometr i polarymetr. Wymaga tylko 3 ml próbki. Naciśnięcie przycisku mierzy czystość próbki, wartość skręcania optycznego w międzynarodowej skali cukrowej, skręcalność właściwą i stężenie. Użytkownicy mogą również ustawić górny i dolny limit pomiaru. Kontrolka wskazuje, czy wartość pomiaru mieści się w zadanych granicach.
RePo-1: może mierzyć zarówno Brix, jak i skręcalność optyczną próbki.
Pakiet RePo-1 zawiera: urządzenie pomiarowe, zlewkę 100 ml, 50 filtrów strzykawkowych orange 45, 3 strzykawki 20 ml, 100 filtrów "Easy".
RePo-2: jak RePo-1, a ponadto pomiar ilości fruktozy (%) w syropie glukozowo-fruktozowym. RePo-2 jest idealny dla przemysłu spożywczego oraz cukrowniczego.
RePo-3: jak RePo-1, a ponadto pomiar ilości cukru inwertowanego (%) pochodzącego z sacharozy. RePo-3 jest idealny dla przemysłu spożywczego oraz cukrowniczego.
RePo-4: jak RePo-1, a ponadto pomiar ilości fruktozy (%) i zawartości wody (%) w miodzie. RePo-4 jest idealny do kontroli jakości miodu.
RePo-5: jak RePo-1, a ponadto pomiar współczynnika załamania światła (nD) próbki. RePo-5 jest idealny do kontroli jakości przy produkcji przemysłowej m. in. kosmetyków i farmaceutyków, a także perfumeryjnym, chemicznym itp.
Specyfikacja | |
Zakres pomiaru Kąt skręcenia: Brix (%): Temp.: |
-5 do +5° 0 do 85 % 15 do 40 °C |
Rozdzielczość Kąt skręcenia: Brix (%): Temp.: |
0,01° 0,1 % 0,1 °C |
Dokładność Kąt skręcenia: Brix (%): Temp.: |
± 0,1°(w 20 °C) ± 0,2 % ± 1 °C |
Temp.pracy: | 5 do 40 °C |
Dł. fali: | 589 nm |
Zasilanie: | 4 x baterie alkaliczne typu AAA |
Rozmiary: | 101 x 160 x 38 mm |
Ciężar: | 325 g |
Klasa ochrony: | IP 67 |
Modele:
Typ | Do | Zakres pomiaru |
RePo-1 | Cukru | -130 - +130°Z |
Pakiet RePo-1 | Cukru | -130 - +130°Z |
RePo-2 | Fruktozy | 0,0 - 99,9 % |
RePo-3 | Cukru inwerowanego | 0,0 - 99,9 % |
RePo-4 | Fruktozy/miodu (zaw. wody) | 0,0 - 99,9 % / 13,0 - 30,0 % |
RePo-5 | Wsp. załamania | 1,3306 - 1,5050 nD |